Wat je zeker gezien moet hebben in Alanya

Turkije telt ontzettend veel plaatsen die over een niet onbelangrijke toeristische aantrekkingskracht beschikken. Eén van de meest populaire toeristische steden van het land is ongetwijfeld Alanya. De toeristische populariteit van deze plaats heeft er in eerste instantie voor gezorgd dat de toeristische infrastructuur er danig is uitgebreid. Dat is echter niet alles. Bovendien is het namelijk eveneens zo dat er een bruisende haven is terug te vinden. Tel daar ook nog eens de vele mooie stranden en de uitnodigende horeca bij op en het mag duidelijk zijn dat deze plaats het ontdekken waard kan zijn.

Een eerste kennismaking met Alanya

De kans is natuurlijk bestaande dat je ondanks het populaire karakter van Alanya nog nooit eerder over deze plaats hebt gehoord. Wanneer dat het geval is, is het interessant om te weten dat ze is terug te vinden aan de oostkant van de Turkse Rivièra. Ze vormt sinds jaar en dag een zeer populaire vakantiebestemming onder met name Britten en Duitsers, maar ook wij Nederlanders maken er steeds frequenter kennis mee.

Eén van de belangrijkste troeven van Alanya is ongetwijfeld terug te vinden in de prachtige, grote en brede stranden die er zijn terug te vinden. In het bijzonder voor het zogenaamde Cleopatra Beach geldt dat ze kan rekenen op een zeer groet populariteit. Ook de levendige haven evenals het bruisende nachtleven zorgt ervoor dat deze plaats op ontzettend veel interesse kan rekenen. Tel daar ook nog eens de vele historische erfenissen uit het verleden bij op en je weet dat Alanya niet zomaar een stad is, maar wel één die je absoluut in je leven ooit eens gezien moet hebben.

Zeer uitgebreide toeristische infrastructuur

Naarmate een (bad)plaats populairder wordt spreekt het voor zich dat dit ook een bepaald effect heeft op de aanwezige toeristische infrastructuur. Dat geldt zeker ook voor Alanya. Je kan hier vandaag de dag dan ook een keuze maken tussen heel wat verschillende hotels en appartementen. Of je nu een groot of een beperkt budget te besteden hebt maakt daarbij eigenlijk geen verschil. Voor het merendeel van de all-inclusive resorts geldt wel dat ze zich bevinden op enkele kilometers buiten het centrum. Dat hoeft echter geen probleem te zijn. Door gebruik te maken van de voordelige Dolmus-busjes is deze afstand immers zo te overbruggen.

Welke bezienswaardigheden ontdekken in Alanya?

Voor Alanya geldt dat ze op moment van schrijven beschikt over een inwonersaantal van zomaar even 100.000. Bovendien is het zo dat deze stad kan teren op een zeer rijke geschiedenis. Voor deze geschiedenis geldt dat ze tot tegenwoordig duidelijk haar sporen na heeft gelaten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ervoor toeristen tegenwoordig een groot aantal eeuwenoude bezienswaardigheden te ontdekken zijn. Enkele van de bezienswaardigheden die je niet over het hoofd mag zien zijn:

  • De Rode Toren;
  • Het kasteel van Alanya;
  • De plaatselijke haven;
  • De Damlatas-grot;

Voor het Kasteel van Alanya geldt dat ze is gelegen op een heuvel. Ze vormt een belangrijke toeristische trekpleister van deze plaats. Helaas is het zo dat er tegenwoordig niet veel meer resteert van dit ooit zo machtige fort. Het ruige verleden heeft er dan ook voor gezorgd dat tegenwoordig alleen nog de muren relatief intact zijn. Alleen al het uitzicht vanaf deze locatie zorgt er echter voor dat ze een bezoek absoluut zeker meer dan waard is. Bekijk ook eens wat een reis naar Antalya te bieden heeft.