Wat je wil weten over Zanzibar

De wereld is groot, heel groot zelfs. In totaal zijn er 195 landen die door de Verenigde Naties worden erkend als land. Je hebt er dus nog heel wat te gaan als je ze allemaal wil zien, maar dat is niet erg. Dat betekent dat je nog zoveel te doen en te zien hebt; het is nooit afgelopen. Ieder land heeft wel wat moois dat de moeite waard om te bezoeken is. Het ligt er natuurlijk ook een beetje aan wat je persoonlijke voorkeuren zijn, maar dat terzijde. 

Als we het dan over persoonlijke voorkeuren hebben, dan gaat Zanzibar daar eigenlijk niet mee samen. Dit land is zo mooi, dat het je voorkeur niet eens hoeft te hebben om het te bezoeken. Er is genoeg te doen, te zien en te genieten. Wij gaan je alles vertellen wat je wil weten over Zanzibar en doen dat in deze blog van 500 woorden. 

Zanzibar feitjes

Zanzibar hoort bij Tanzania, maar is samen met het eiland Pemba aan de oostkust van Afrika gelegen en vormt het een semi autonome staat die dezelfde naam heeft als het eiland zelf; Zanzibar. Het eiland is zo’n 83 kilometer lang, maar dan wel 83 kilometer aan pareltjes. Het is er prachtig en draagt ook wel de naam Unguja, zoals de bevolking het daar noemt. Het enige waarvoor je niet naar het eiland hoeft te komen is gebergten, aangezien het hoogste punt op het eiland slechts 135 m hoog is. 

Waar Nederland landbouwproducten heeft en Qatar olie, heeft Zanzibar specerijen. Allerlei overheerlijke specerijen komen van dit eiland, waar de bewoners dus ook het grootste deel van hun inkomsten uit halen samen met het toerisme. Toerisme? Ja, daar vertellen we je hieronder over. 

Toerisme

Zanzibar wordt steeds populairder als vakantiebestemming en dat is niet gek. Niet voor de specerijen om deze te importeren naar Nederland (hoewel veel toeristen een klein potje, de toegestane hoeveelheid, meenemen als souvenir), maar voor de prachtige omgeving. Dit komt doordat het een ultieme vakantie is voor vrijwel iedereen. Dit eiland biedt alles dat je je maar wensen kan, behalve bergen dan. De hagelwitte stranden en azuurblauwe zee zijn iets waar je alleen maar van kunt dromen. 

Daarnaast is het zo dat het hier vrijwel altijd een aangename temperatuur is en nooit benauwd. Tevens is het niet eens zoveel vliegen, al helemaal niet vanaf een land als Kenia. Dat is mooi, want veel mensen combineren een safari naar Kenia met een klein afzakkertje in Zanzibar. Na een aantal dagen vol actie komen ze naar het strand van Zanzibar om hier met een kokosnoot in hun hand op een bedje neer te ploffen. 

Boeken

Als je een vakantie Zanzibar wil boeken, dan moedigen we dat van harte aan. Je moet dit zeker doen als je het ziet zitten, maar doe dit wel pas nadat je je goed hebt ingelezen in alle opties. Wellicht mis je anders de kans om een geweldige excursie te doen of om het te combineren met een prachtige safari, dus let goed op! 

Zanzibar toch niks voor jou? Klik hier voor andere opties.