Vakantie Seychellen

Waarom op vakantie naar de Seychellen?

Seychellen is een plek waar bewoners en toeristen bijna constant in de zon kunnen liggen bij een temperatuur van 28 graden Celsius. De Seychellen verleiden met hun klimaat, prachtige stranden, smakelijke keuken, interessante geschiedenis en kleurrijke cultuur.

Gelegen in de azuurblauwe wateren van het westelijke deel van de Indische Oceaan, ten noordoosten van Madagaskar en ongeveer 1600 km van de oostkust van Afrika, vormen ze een “andere wereld” en dit is de slogan die door de Seychellen wordt gebruikt.

De eilanden, die vele malen aan de top van de ranglijst van de beste toeristische bestemmingen hebben gestaan, hebben alle belangrijke ingrediënten die ze tot een droombestemming maken: Stranden van wit, zacht zand, hoge, uitgestrekte palmbomen en verspreide vulkanische rotsen. Ze worden ook wel de “Galapagos van de Indische Oceaan” genoemd en verleiden avonturiers en voyeurs van het wilde leven.

De Seychellen hebben ten onrechte de bijnaam speeltuin voor miljonairs gekregen. Het toeristische aanbod omvat ook portemonnee vriendelijke bed & breakfast accommodaties, en de groeiende concurrentie tussen luchtvaartmaatschappijen onderling zorgt ervoor dat ticketprijzen je niet afschrikken door absurd hoge bedragen.

Van de 115 eilanden die de archipel vormen zijn er op dit moment slechts 33 bewoond. Het geheel is opgedeeld in 41 Inner Islands, grotendeels gebouwd van vulkanisch gesteente, en 74 onbewoonde koraaleilanden die deel uitmaken van de Outer Islands.

Klimaat Seychellen

Het klimaat voldoet perfect aan de verwachtingen van toeristen – het is er altijd warm, maar nooit extreem heet of te koud – moedigt je aan om de charmes van de Seychellen te ontdekken. De temperatuur zakt zelden onder de 24°C, maar stijgt ook niet boven de 32°C, en een aangenaam briesje verfrist altijd vanaf zee. De hele archipel, met uitzondering van de meest zuidelijke eilanden, ligt buiten het cycloonrisicogebied, waardoor de Seychellen het hele jaar door een aantrekkelijke toeristische bestemming zijn.

Accommodaties Seychellen

De Seychellen hebben een zeer breed scala aan accommodatiemogelijkheden – van grote luxe hotels en spa’s voor de meer welgestelden, via kleinere hotels tot pensions, goedkopere hostels en vakantiehuizen. De Seychellen worden beschouwd als een van de mooiste eilanden ter wereld en de plaats van een paradijselijke droomvakantie. Veel koppels kiezen het dan ook als bestemming voor hun huwelijksreis.

Het eiland Mahe

Mahé – het grootste en een van de drie meest populaire eilanden van de Seychellen met de hoofdstad van de staat Victoria, waar bijna de helft van de bevolking van het land woont (bijna 90.000). Het eiland heeft een internationale luchthaven en de hoogste berg van het land, de Morne Seychellois, 905 m boven de zeespiegel, wat voor wandelliefhebbers geen al te grote uitdaging is. De temperatuur schommelt hier het hele jaar door rond de 27 C.

Het eiland Praslin

Praslin is het op één na grootste eiland van de Seychellen. Het landschap is gevuld met kokospalmen en de belangrijkste bezigheid van de inwoners is visserij, landbouw en toeristische diensten. De wateren rond het eiland verbergen pittoreske koraalriffen in hun diepten.

Praslin is een bezoek waard, alleen al vanwege het daarop gelegen natuurreservaat Valle de Mai, in 1983 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het eiland La Digue

Het eiland La Digue is de meest ongerepte van de eilanden. Auto’s zijn waarschijnlijk op de vingers van twee handen te tellen en het belangrijkste vervoermiddel is de fiets of jouw eigen benen. Communiceren met de mensen van La Digue kan een beetje een uitdaging zijn, omdat ze een ander dialect spreken dan de rest van het land. Het lokale strand Anse Source d’Argent met zijn karakteristieke granietformaties wordt beschouwd als het meest gefotografeerde strand van de Seychellen.

La Digue is vooral beroemd vanwege de aanwezigheid van de zeldzaamste vogelsoorten ter wereld. Traditionele methoden voor het bouwen van boten en het winnen van kokosolie worden nog steeds toegepast op het eiland.

Afhankelijk van het seizoen kun je jouw hart ophalen aan verschillende soorten activiteiten op de eilanden. Voor duikers en snorkelaars die de onderwaterwereld hier willen verkennen zijn maart-mei en september-november de beste maanden. Liefhebbers van surfen, maar ook van wandelen en wandelen, moeten de periode van mei tot september kiezen.

Natuur

Als je graag jouw hoofd omhoog houdt om de fascinerende vogelsoorten te zoeken en te observeren, is de beste tijd april/mei/september/oktober, april is de tijd waarin kuikens worden geboren, mei tot september is ideaal om te nestelen en in oktober kun je trekkende kuddes bekijken. Ook kun je op de Seychellen reuzenschildpadden bewonderen.

De reuzenschildpad leeft voornamelijk op de Seychellen, en dit is een van de grootste soorten schildpadden ter wereld. Het gemiddelde gewicht van een volwassen mannetje is ongeveer 250 kg en de lengte reikt tot 1,5

Eten en drinken op de Seychellen

Elke bezoeker van de eilanden zou de specialiteiten van de lokale keuken moeten proberen, die niet alleen het resultaat is van invloeden uit de Franse, maar ook uit de Indiase en Afrikaanse keuken. Gegrilde vis en octopus in chili-, gember- en knoflooksaus zijn nationale lekkernijen, net als de innovatieve chatini – een gerecht bereid met lokaal fruit, waaronder papaja en gouden appel – een zoetzure vrucht met een groene schil die lijkt op een appel, die na het schillen een sappige, gouden binnenkant onthult.

Architectuur en gebouwen

Historisch gezien is de Seychellen een relatief jong land. De eerste kolonisten in 1770 waren de Fransen met hun slaven uit Afrika. Vanaf 1794 werden de eilanden bezet door de Britten en na de Napoleontische nederlagen kwamen ze volledig in hun bezit. Aanvankelijk waren deze prachtige eilanden administratief afhankelijk van Mauritius, daarna werden ze een aparte kolonie van de Britse kroon, om op 29 juni 1976 een onafhankelijke staat te worden en de grenzen open te stellen voor liefhebbers van zonnebaden van over de hele wereld.

Overblijfselen van het kolonialisme zijn gemakkelijk te zien in de architectuur, maar de gebouwen zijn gebouwd om aan de eisen van het klimaat te voldoen: steile daken om regenwater af te voeren en brede veranda’s met buitenkeukens om het buitenleven te stimuleren.

De culturele diversiteit van de Seychellen is te danken aan de toestroom van mensen uit Britse koloniën, waaronder India en Oost-Afrika, die samenkomen met de Britten. De officiële talen zijn Creools, Engels en Frans, dus iedereen die deze talen beheerst kan hier zonder problemen communiceren met de lokale bevolking, of met andere toeristen natuurlijk.

Jouw volgende vakantie wordt exotisch!

Ben je op zoek naar een exotische plek om de perfecte vakantie door te brengen? De Seychellen zullen je niet teleurstellen! Prachtige uitzichten, prachtige natuur, vriendelijke mensen en uitstekende toeristische voorzieningen zijn slechts enkele van de vele voordelen die deze pittoreske eilanden in de Indische Oceaan hebben.