Op vakantie naar Sardinië, iets voor jou?

Sardinië is naast Sicilië het grootste eiland van de Middellandse Zee. Dit Italiaanse eiland is bijna net zo groot als Nederland en heeft veel prachtige plekken in de natuur, over het hele eiland. Er zijn veel prachtige dorpjes waar je hele dagen door kan brengen, prachtige stranden waar je de hele dag kan liggen. Het is een prachtige plaats om je zomervakantie door te brengen met mogelijkheden voor iedere vakantieganger. Dit zijn de mooiste plekjes van het Italiaanse eiland Sardinië.

Wat je allemaal kan doen op Sardinië

Voor mensen die het liefst in een stad zitten en graag winkelen en de geschiedenis van een plaats willen bekijken is de hoofdstad Cagliari in het zuiden van het eiland ideaal. Deze stad is uitgestrekt over zeven heuvels en ligt aan zee wat zorgt voor spectaculaire uitzichten, steile straatjes en de plek voor een ideale wandeltocht. Het commerciële centrum van de stad heeft veel leuke winkeltjes waar je de dag door kan brengen. Het historische centrum van de stad, Castello, is omringt met prachtige stadsmuren en heeft veel antieke gebouwen, uitkijktorens en musea. Dit is ideaal voor de mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van het eiland.

Ook heb je de mogelijkheid om op de prachtige stranden te liggen aan de kust van het eiland. Omdat de stad vlak naast de kust ligt hoef je niet ver te lopen om aan het strand te liggen. Er zijn een aantal plekken waar je lekker aan het strand kan genieten van een heerlijke Italiaans wijntje. Ook kan je genieten van de prachtige jachten die langs komen varen en de grote cruiseschepen die vaak stoppen in de haven van de stad. Er valt voor iedereen wel iets te doen in deze stad, en daarom is het de ideale vakantiebestemming voor iedereen!

Cagliari is niet de enige plek die het waard is om te bezoeken op het eiland. In het noorden van Sardinië kan je prachtige stranden vinden met het meest heldere zeewater van Europa. Zo heb je bijvoorbeeld Costa Smeralda, een prachtige kuststrook met erg helder water, mooie zandstranden en een prachtig uitzicht. De unieke rotsen die te vinden zijn aan deze kosten zorgen voor een prachtig uitzicht dat lijkt op de tropische Seychellen. Het is de ideale plek om een dagje aan het strand te liggen en te genieten van het prachtige zeewater.

Een andere plek die het zeker waard is om te bezoeken is de Valle della Luna, ook in het noorden van Sardinië. Dit prachtige gebied heeft een mooie zee en prachtige rotsstructuren die gevormd ijn door jaren erosie van de wind en het water. Ook hier zijn stranden te vinden waar je heerlijk kan ontspannen en genieten van de zon. Het is een ongerept natuurgebied waar niet veel bezoekers komen en de vallei straalt een bijzondere kleur uit in het maanlicht. Het is een prachtige plek die het zeker waard is om te bezoeken, vooral als je wilt genieten van de prachtige natuur van het eiland.

Een van de prachtige dorpjes die te vinden is in het noorden van het eiland is het dorpje Castelsardo. Het is een erg fotogeniek stadje dat bekend staat om traditionele ambacht, kunst en handwerk. Je vindt hier veel handgemaakte souvenirs in kleine winkeltjes. Daarnaast heeft het dorpje ook een leuke haven en is het de ideale plek om uren in rond te lopen. In de buurt van het dorpje zitten ook een aantal prachtige stukken natuur zoals de bekende Olifantenrots, ofwel la Roccia dell’Elefante. Het is een leuk dorpje met een centrale ligging wat ideaal is voor een verblijf in het noorden van Sardinië.

Wil je liever wat leuks doen met je kinderen? Er zijn ook een aantal leuke waterparken te vinden op het eiland! Zo zijn de waterparken Aquadream, Water Paradise en Blufan de grootste met meerdere glijbanen, een aantal leuke zwembaden en vaak nog andere leuke attracties. Als je een dagje met de kinderen weg wilt zijn dit de beste opties. De entree is vaak niet te duur en de parken liggen op handige locaties over het eiland waar je vrij gemakkelijk kan komen.

Ook heeft het eiland Sardinië een heerlijke keuken met streekgerechten en restaurants waar je kan genieten van de gerechten waar Italië bekend om staat. Ook zijn er wijngaarden te vinden op het eiland waar je de beste wijn van de regio kan proeven en er zijn een aantal leuke pretparken waar je ook in de nacht kan genieten van de leukste attracties.

Voor iedereen wat te doen in Sardinië

Het eiland Sardinië biedt de mogelijkheid om de ideale vakantie door te brengen, ongeacht van het type persoon dat je bent. Er zijn prachtige steden en dorpen om de dag door te brengen met leuke winkels en fotogenieke straatjes waar je heerlijk verdwaald kan raken. Ook zijn er veel historische plekken te vinden, zowel in deze steden als archeologische plekken waar sporen te vinden zijn van de eerdere beschavingen op het eiland.

Daarnaast is er ook veel prachtige natuur te vinden op Sardinië. Denk aan stranden waar je heerlijk kan ontspannen en genieten van de prachtige temperaturen in Italië, zowel als de bergachtige gebieden waar je een prachtig uitzicht hebt over verschillende valleien en steden. Ook zijn er veel activiteiten te doen in het eiland, van waterparken en pretparken tot leuke festivals die elke zomer plaatsvinden onder de lokale bevolking van het eiland.

Er zijn meerdere manieren om het eiland te bezoeken. Als je liever met de auto op vakantie gaat is het mogelijk om met een veerpont vanaf Lovato naar Sardinië te gaan. Dit is erg fijn omdat je met de auto natuurlijk het hele eiland rond kan rijden. Ook is het mogelijk om te vliegen naar het eiland. Er zijn drie internationale luchthavens, namelijk Alghero, Cagliari en Olbia. Vanaf Amsterdam, België en Duitsland is het mogelijk om naar het eiland te vliegen. Het is zeker waard om Sardinië een keer te bezoeken!