Stedentrip Londen

Lekker even er tussenuit? Een stedentrip Londen is een goede keuze. Het is erg populair en er is dan ook erg veel te zien en beleven. Denk eens aan een bezoekje aan Buckingham Palace of je zou een wandeling kunnen maken door de mooie en grote parken in Londen zelf, zoals Hyde Park. Ben je een echte shop fan? Dan is het goed om tijdens de stedentrip Londen  een bezoekje te brengen aan bekende winkelstraten en ga dan vooral naar Oxford Street en Regent Street.

Reis naar Londen

Je wil van de stedentrip Londen genieten, maar hoe ga je naar de stad? Londen is te bereiken via de ferry, per vliegtuig, per trein en met eigen vervoer. De keuze die je maakt hangt er misschien vanaf met wie je gaat, maar met het vliegtuig ben je er in ieder geval erg snel!

Bezienswaardigheden stedentrip Londen

Tijdens de stedentrip mag jij de beroemde Tower Bridge en de Big Ben niet missen. Sommige mensen gaan echt voor de historische bouwwerken naar Londen en dan kom je al snel uit bij de Tower of London en bij de Westminster Abbey. Leuke excursies zijn er ook meer dan genoeg te doen, zoals Londen vanaf het water ontdekken, dit kan door een rondvaart over de Theems te kiezen. Een fietstour maken kan ook. Je gaat dan langs alle highlights en dan gaat er een gids mee die er alles over kan vertellen.

Leuke shop tips!

Eigenlijk kan iedereen voor de stedentrip Londen kiezen, maar het is vooral leuk als je eens met vriendinnen een weekendje wil shoppen bijvoorbeeld. Een paar leuke tips waar je dan eens gebruik van kunt maken:

  • Camden Market, dit ligt in Camden Town. Het zijn zes verschillende markten en daar vind je echt van alles!
  • Carnaby Street, bruisende straat met ruim 140 winkels en restaurants.
  • Harrods, een luxe warenhuis in de wijk Knightsbridge. In totaal heeft het warenhuis wel zeven verdiepingen.
  • Oxford Street, een drukke en bekende winkelstraat in Londen, van wel 2,4 km lang. 
  • Regent Street, ligt tussen Piccadilly Circus en Oxford Street. Staat bekend om de 18e-eeuwse gebouwen en je vindt er veelal winkels van grote internationale merken.

Romantiek en stedentrip Londen

Als je lekker met zijn tweeën van de stedentrip Londen gaat genieten, dan kun je ook van alles beleven. Ga eens lekker romantisch dineren in de stad. Denk bijvoorbeeld aan The Five Fields, gelegen in de wijk Chelsea. Een van de betere restaurants en bevindt zich op een heel mooie plaats voor een diner! Nog meer tips? Uiteraard:

  • Maak samen een romantische wandeling bij de Theems bijvoorbeeld. Loop langs de Big Ben bijvoorbeeld en eindig dan bij de Tower Bridge.
  • Westminster Abbey is een mooie kathedraal uit het jaar 1277. Samen bezoeken en genieten!
  • Als je een romantisch uitzicht wil dan moet je naar de London Eye. Mooi uitzicht over de stad vanaf 135 meter hoogte.

Stedentrip Londen met kinderen Als je voor een stedentrip Londen en de kinderen gaan mee, dan is het leuk om samen naar de London Zoo te gaan. Hier vind je namelijk meer dan 12.000 dieren en daar kunnen de kinderen erg veel van leren. Het Science Museum is voor kinderen ook erg leerzaam. Het is een museum met zeven verdiepingen en je vindt het in de wijk South-Kensington. Kinderen kunnen hier spelenderwijs veel te weten komen over licht, geluid, temperatuur, water en techniek.

Kortom voor jong en oud is een stedentrip Londen de moeite meer dan waard. Lekker even een weekendje, midweek of een hele week er tussenuit en de omgeving hier verkennen.

Boek nu uw stedentrip naar Londen: (click op de banner)

Opzoek naar leuke kerstmarkten in Londen?