Leukste kerstmarkten in Londen

De ‘place to be’ tijdens de kerstperiode is zonder enige twijfel Londen. Londen is dé ultieme kerststad. Ook al ben je er nog zo vaak geweest, je kijkt je elke keer weer de ogen uit. Vooral de aanloop naar kerst is één van de meest gezellige periodes om een citytrip naar Londen te maken. Vanaf eind november ademt heel deze wereldstad kerst. Rijkelijk versierde straten, magische kerstverlichting, diverse kerstevenement, ice skating en natuurlijk volop winterse lekkernijen. En dan natuurlijk niet te vergeten de vele kerstmarkten. Overal door de hele stad vind je tientallen Christmas Markets, de ene nog mooier dan de ander. Het zijn er zoveel, die kun je onmogelijk allemaal bezoeken. Voor het ultieme kerstgevoel hebben wij daarom de mooiste kerstmarkten in Londen voor jou op een rijtje gezet.

Kerstmarkten in Londen

Het gehele jaar door is Londen een geweldige stad voor een heerlijke citytrip. Er is zoveel te zien en te beleven dat het er altijd leuk is. Maar tijdens de periode rond kerst ademt de hele stad iets magisch en is het er extra speciaal. De gehele stad wordt dat omgetoverd tot één groot kersttafereel. Alles ademt kerst en overal voel je de kerstsfeer. Groot voordeel is dat je al in een nog geen uur vliegen in Londen bent, dus zelfs voor één dagje kerstshoppen kun je perfect naar Londen. Hieronder enkele van de leukste kerstmarkten in Londen, zowel grote als kleine.

Christmas by the River

Eén van de kerstmarkten in Londen die je absoluut moet bezoeken is Christmas by the River. Hier komt je direct in kerststemming, mocht je dat niet al zijn. Er staan diverse leuk versierde houten kraampjes vol bijzondere kerstversieringen, mulled wine, lokale delicatessen en natuurlijk hot chocolate. Deze kerstmarkt bevindt zich op één van de mooiste locaties in de stad, namelijk bij de Tower Bridge aan de rivier Theems. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de Tower Bridge en de Tower of London. De markt loopt helemaal door tot aan het overdekte Hay’s Galleria naast de London Bridge. Je vindt in dit gedeelte veelal kraampjes met originele handgemaakte producten en daarnaast veel leuke en vooral unieke hebbedingetjes voor in of onder de kerstboom.

De markt is dagelijks geopend van 10.00 tot 21.00 uur en de toegang is gratis. Op eerste kerstdag is de markt gesloten.

Winter at Southbank

Winter at Southbank aan de Theems in Southbank is ongetwijfeld de gezelligste kerstmarkt van Londen. Deze markt loopt van Hungerford Bridge helemaal door tot de London Eye. Je bent dus wel eventjes zoet als je de hele markt wilt bekijken en je zult je er absoluut geen seconde vervelen. De markt staat vol gezellige, traditionele houten kerstkraampjes waar bijzondere kerstcadeaus en heel veel lekkers, zoals lekkere winterse snacks, donuts, gepofte kastanjes en warme glühwein wordt aangeboden. Je hoeft dus niet verhongeren tijdens je bezoek aan de Winter at Southbank. De markt is dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur geopend en de toegang is gratis.

Christmas in Leicester Square

Christmas in Leicester Square is niet al te groot. Het is één van de kleinere kerstmarkten van Londen. Dat betekent niet dat het daarom minder gezellig is. Sterker nog, het is er super gezellig, alles ademt kerst en het is waarschijnlijk één van de drukst bezochte kerstmarkten in het hart van Londen. Het gehele plein wordt in de kerstperiode omgetoverd tot een gezellig winterdorp. Je vind er onder andere gezellige en prachtige versierde houten chalets, vele leuke kerstdecoraties, een spiegeltent en natuurlijk veel heerlijke warme snacks. Rondom het plein staan vele hoge bomen die stuk voor stuk prachtig zijn versierd met ontelbaar veel fonkelende lichtjes. Prachtig om te zien. De kerstsfeer wordt hierdoor nog eens extra benadrukt.

Christmas in Leicester Square is geopend van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 22.00 uur. De toegang is gratis.

Winter Wonderland in Hyde Park

Winter Wonderland in Hyde Park is een gigantisch kerstevenement in Londen en ongetwijfeld één van de populairste kerstmarkten die er elk jaar worden georganiseerd. Het bekende Hyde Park wordt aan het einde van het jaar volledig omgetoverd tot één waar kerstparadijs vol met honderden gezellige kerstkraampjes die de leukste hebbedingetjes, kerstartikelen, kerstcadeaus, eten en drinken aanbieden. Je bent er zo de hele dag zoet, zeker gezien het feit dat er nog veel meer te doen en te beleven is dan alleen de kerstmarkt. Naast de meer dan 200 prachtig versierde houten kraampjes vind je er bijvoorbeeld ook een reuzenrad, een ijsbaan, diverse live optredens en show en vele honderden winterse attracties. Alles ademt kerst tijdens deze periode. Echt schitterend om te zien. Het is dan ook absoluut een van de kerstmarkten in Londen die je zeker eens moet bezoeken. Let wel, in de weekenden wordt het er altijd ontzettend druk. Ook doordeweeks is het er druk, maar lang niet zo erg als in het weekend.

Hyde Park Winter Wonderland is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur, behalve op eerste kerstdag. De toegang is gratis, maar voor de attracties moet je wel betalen.

Borough Market

Misschien een klein beetje een vreemde eend in de bijt, want Borough Market is niet per sé een echte kerstmarkt. Het is echter wel de oudste foodmarket van Londen en zeker de moeite waard, zeker tijdens kerst. Vele bakkers, boeren, vissers en dvierse andere ambachtslieden komen al honderden jaren samen op deze sfeervolle foodmarket om hun verse producten aan te bieden. Tevens staan er diverse eetkraampjes met Britse specialiteiten en tijdens de kerstperiode vind je er uiteraard ook diverse heerlijke winterse lekkernijen. Altijd erg leuk om deze markt even te bezoeken als je nog je kerstinkopen voor het eten moet doen of als je gewoon trek in iets lekkers hebt.

Borough Market is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

Boek nu uw stedentrip naar Londen en de kerstmarkten: (click op de banner)

Stedentrip naar Londen buiten de kerstperiode?