Op vakantie naar de Ardennen

Als je op vakantie gaat dan wil je wel naar een plek die jou helemaal laat ontspannen. Een plek die indruk op je maakt, vaak weet je van tevoren zelf al precies waar je naartoe wilt. De Ardennen is een plaats die zeker indruk op je maakt en waar je zult kunnen ontspannen. Als je op vakantie gaat naar de Ardennen dan zul je een onvergetelijke indruk krijgen die je nooit meer zult vergeten, de Ardennen hebben jou heel erg veel moois te bieden.

Waar liggen de Ardennen?

De Ardennen liggen in het zuiden van België, het is helemaal niet zo ver van Nederland als dat het klinkt. Het is ook niet zo dat de Ardennen één plaatsje is, de Ardennen bestaat uit een heleboel plaatsjes die je kunt bezoeken. De Ardennen heeft alles in zijn macht om jou te betoveren tijdens een mooi bezoek. Het is dan ook bijna onmogelijk om de Ardennen in een dag te zien, daar heb je echt veel meer tijd voor nodig.

Genieten van de natuur

Je kunt in de Ardennen ook makkelijk je vakantie in de vrije natuur doorbrengen, je zou er dan voor kunnen kiezen om te gaan kamperen. De Ardennen bieden een schitterende kans om meer van de natuur te genieten, er zijn namelijk veel plaatsen in de Ardennen waar je kunt kamperen. Misschien vind je met een caravan wel heerlijk, je eigen spullen bij je met je eigen auto maar je kunt ook vaak een stacaravan huren op de campings. Dan heb je de luxe van dat je niks mee hoeft te nemen qua pannen of bestek maar je bent wel midden in de natuur, allebei is het heel erg veel waard.

Waar verblijf je?

Als je op vakantie gaat dan moet je natuurlijk wel ergens verblijven, waar je gaat verblijven hangt af van wat je zelf fijn vindt. Je kunt kamperen, een bungalow boeken of voor een hotel kiezen. Sommige mensen houden helemaal niet van kamperen en willen het liever wat luxe, je kunt dan kiezen voor een bungalow of een hotel. Met een bungalow heb je nog steeds veel vrijheid maar hoef je niet voor de uitzet te zorgen. Bij een hotel heb je minder vrijheid maar heb je wel de service dat er eten voor je klaar staat.

Wat moet je echt zien?

Eigenlijk moet je alles in de Ardennen zien, de Ardennen zijn echt onvergetelijk mooi. Het zal een onvergetelijke indruk op je achterlaten en je zult zeker nog een keer terug willen gaan om meer te zien. De Ardennen zijn heel erg groot dus je moet goed nadenken over wat je wilt zien, het zou heel erg jammer zijn als je thuis bent en je had toch heel erg graag nog meer gezien.

Wat vind je in de Ardennen?

In de Ardennen vind je vooral heel erg veel natuur, dan maakt het niet uit in welk seizoen je op vakantie gaat. Je vindt er beekjes die in een dal liggen, er zijn riviertjes met stroomversnellingen waar veel mensen op afkomen. Door de bergen in de Ardennen kun je niet alleen goed wandelen maar je kunt er ook goed fietsen, fietsers zoals mountainbikers en wielrenners kom je heel erg veel tegen in de Ardennen. De oude pittoreske dorpjes die zijn helemaal klaar om jou met hun schoonheid te betoveren, je weet niet wat je zult zien op het moment dat je in de Ardennen verblijft.

Wat kun je in de Ardennen allemaal doen?

Je kunt in de Ardennen heel erg veel verschillende soorten activiteiten ondernemen, als je van wandelen houdt dan is er genoeg te zien voor je tijdens een wandeling. Zorg er dan wel voor dat je goede wandelschoenen bij je hebt, stevige schoenen zijn wel nodig als je door de bergen en natuur aan het wandelen bent. In de winter is het mogelijk om te genieten van de sneeuw, de Ardennen liggen dan bezaaid met sneeuw en je kunt er skiën en alles wat met sneeuw te maken heeft.

Waar in de Ardennen wil je op vakantie?

Je moet goed nadenken over waar je op vakantie wilt in de Ardennen want het is heel erg groot, doordat de Ardennen over meerdere provincies bestaat kun je zelf bepalen welke provincie je naartoe wilt. Je kunt ervoor kiezen om in de provincie Luik te gaan, dat ligt het dichtste bij Nederland dus is ook het minst ver rijden. Ook de provincie Luxemburg trekt veel reizigers, het is dan misschien iets verder rijden maar met zijn prachtige grotten en grote lange bossen is dat het zeker waard. Ieder stukje van de Ardennen heeft zijn eigen charmes en heeft jou zijn eigen deel te bieden, bedenk daarom goed naar welk deel je graag op vakantie wilt gaan.

Dagtripje of wat langer?

Doordat de Ardennen zo ongelofelijk groot zijn kan het lastig zijn om te zien wat je wilt zien, de kans is heel erg groot dat je tijd tekort komt. Zelfs als je een week gaat kun je niet alles zien, je kunt dan beter een paar weken gaan maar daar heeft niet iedereen de tijd voor. Een vakantie is leuk en je kunt helemaal uitstippelen wat je wilt gaan doen, zo zie je in ieder geval zoveel mogelijk tijdens de vakantie. Je kunt er dan altijd later nog voor kiezen om nog een keer op vakantie te gaan naar de Ardennen, het kan dezelfde plek zijn maar kan ook een nieuwe plek worden om te ontdekken.

Klimmen en dalen

De Ardennen bestaat uit heel veel gebergte, dat betekent dus ook dat je heel erg veel gaat klimmen en ook weer gaat dalen. Op welke manier je dit gaat doen kan helemaal afhankelijk zijn van waar je bent, meestal zal dit te voet zijn of met de auto maar met de fiets is dit ook een hele goede optie. Door de bergen heen zul je veel te zien krijgen, als je een flink stuk hebt geklommen dan kijk je vaak over een dorp heen. Dat is een mooie ervaring en zal je nooit meer vergeten.