Stedentrip New York

Tijdens een stedentrip New York is er zoveel mogelijk. Lekker shoppen met vrienden, met het hele gezin lekker uiteten, of romantisch samen ergens dineren? Alles is hier mogelijk. Een stedentrip New York is dan ook voor iedereen geschikt.

Lekker winkelen tijdens de stedentrip New York

Als je van winkelen houdt, dan kan dat jouw uitgangspunt zijn van de stedentrip New York. Je kunt eens een bezoekje brengen aan Macy’s & Bloomingdales. Ze staan bekend als de grootste warenhuizen van de stad en je vindt hier schoenen, cosmetica, kleding en nog zoveel meer. Met name rond de feestdagen is het hier erg druk en gezellig want het is dan mooi versierd! Speciaal voor jou een paar populaire winkelstraten van New York even op een rijtje:

  • Tussen 43rd Street en 50th Street vind je Times Square.
  • Tussen 43rd en 50th Street vind je ook Broadway.
  • 34th Street vind je dichtbij Macy’s om precies te zijn tussen Madison Square Garden en dan nog dichtbij de Empire State Building
  • Als je van leuke boetiekjes houdt dan is een bezoekje aan hippe wijk Soho de moeite waard.

Romantische stedentrip New York

Wanneer dat je het liefst met zijn tweetjes gaat genieten van een stedentrip New York dan is er ook veel te beleven. Wat dacht je er van om samen kerst te vieren in New York? Ga je buiten de feestdagen dan kun je altijd lekker een wijntje of cocktail drinken op een dakterras bij Hotel Hugo, daar vind je Rooftop Bar Azul. Maar wat ook echt de moeite waard is, is toch wel de skyline van Manhattan en dan vanaf Brooklyn. Wat je dan het beste kunt doen is in de avond de metro nemen, en dat is dan lijn F. Je gaat dan naar York Street in Brooklyn. Dan loop je naar de Brooklyn Bridge en dan heb je een prachtig uitzicht over de mooie verlichte skyline. Het uitgaansleven in New York is ook zeker de moeite waard!

Met de kinderen een stedentrip New York maken

Als je met de kinderen kiest voor een stedentrip New York zijn er ook veel leuke dingen te doen. Bezoek bijvoorbeeld Museum of Natural History. Central Park is ook meer dan de moeite waard, je vindt er 20 speeltuinen, 2 dierentuinen, bootjes, een carrousel en nog zoveel meer. Wat ook leuk is, is om samen een fietstour te maken en dan zo de stad te ontdekken. Schaatsen of een musical bezoeken behoren ook tot de mogelijkheden tijdens een stedentrip New York met de kinderen.

Vervoer in New York

Vanuit verschillende vliegtuigmaatschappijen kun jij een vlucht boeken voor een stedentrip New York. Iedere dag gaan er meerdere vluchten naar deze mooie stad en de reistijd bedraagt ongeveer zeven uur. Vaak kom je dan aan op New York John F Kennedy Airport maar het kan ook zijn dat je naar Newark International Airport wordt gebracht. Je kunt vanuit hier met een taxi of het openbaar vervoer verder de stad in. Als je eenmaal in New York bent dan kun je alles lopend doen. De bus rijdt hier ook, net als de metro en dan is met name de metro een snelle en goedkope manier om van de ene naar de andere plaats te gaan.  

Klimaat New York

In New York heb je te maken met een landklimaat. In de winter kan het daar dan ook erg koud zijn en vaak sneeuwt het er dan ook. De zomer is dan erg warm maar kan ook erg vochtig zijn, denk aan 25-30 graden gemiddeld. Wanneer jij van de stedentrip New York gebruik gaat maken, hangt af van wat voor weertype je houdt en wat je er wil doen.

Boek nu uw stedentrip naar New York: (click op de banner)