Stedentrip Chicago

Chicago, de “Windy City”, zoals het vaak wordt genoemd, ligt langs de oevers van Lake Michigan. Deze stad staat bekend om zijn levendige kunstscene, talrijke culturele attracties, uitstekende winkels en interessante architectuur en trekt bezoekers uit de VS en de rest van de wereld. Chicago geniet een wereldwijde reputatie als middelpunt van 20e-eeuwse architectuur en kunst, met architecten als Louis Sullivan en Frank Lloyd Wright, en kunstenaars als Picasso, Mirõ, Dubuffet en Chagall die hun sporen nalaten.

De stad heeft ook veel te bieden op sportief gebied, met de Chicago Bears in Amerikaans voetbal, de Chicago White Sox en Cubs in honkbal en de Chicago Bulls in basketbal. Last but not least zijn de prachtige stranden die zich uitstrekken langs de waterkant en in de zomer massa’s zonaanbidders aantrekken.

Beslissen wanneer u Chicago wilt bezoeken, kan afhangen van uw interesses, vooral als u voor sport- of culturele evenementen komt, maar de lente tot de herfst is de beste tijd voor het weer.

Voor een compleet overzicht van de plaatsen om te bezoeken, bekijk onze lijst met topattracties en dingen om te doen in Chicago.

Bezoek het Art Institute of Chicago

Het Art Institute of Chicago is een museum van wereldklasse met honderdduizenden kunstwerken. De gevarieerde collectie beslaat duizenden jaren en omvat stukken van verschillende soorten, waaronder schilderkunst, prenten, fotografie, beeldhouwkunst, decoratieve kunst, textiel, bouwtekeningen en meer.

Met jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers, is het veilig om te zeggen dat het Art Institute of Chicago een van de topattracties van de stad is, evenals het belangrijkste kunstmuseum. Het Art Institute, opgericht in 1879, werd opgericht als zowel een museum als een school voor schone kunsten. Wat ooit begon als een bescheiden galerie en academie in de late 19e eeuw, is nu uitgegroeid tot een kunstinstelling van wereldklasse.

Het Instituut staat bekend om zijn collectie impressionistische en post-impressionistische schilderijen, waaronder Georges Seurat’s 1884 A Sunday Afternoon on La Grande Jatte, Renoir’s Acrobats at the Cirque Fernando uit 1879 en talrijke schilderijen van Claude Monet. Het hoofdgebouw, ontworpen door Shepley, Rutan en Coolidge in beaux-artsstijl, werd gebouwd voor de 1893 World’s Columbian Exposition. In de loop der jaren zijn er verschillende andere gebouwen toegevoegd en vandaag meet het complex 40.000 vierkante meter.

Loop door Millennium Park

Millennium Park maakt deel uit van het grotere Grant Park, gelegen in het centrum van Chicago, begrensd door Michigan Avenue in het westen, Columbus Drive in het oosten, Randolph Street in het noorden en Monroe Street in het zuiden. Het middelpunt is een 110-tons sculptuur genaamd Cloud Gate, die een gepolijst, spiegelachtig roestvrijstalen oppervlak heeft dat is geïnspireerd op vloeibaar kwik. Het weerspiegelt de omgeving, inclusief gebouwen, de lucht en de toeristen die door de centrale boog lopen.

Een andere topattractie in Millennium Park is Crown Fountain, een fascinerende moderne interpretatie van de oude waterspuwer die de indruk wekt van water dat uit de monden stroomt van geprojecteerde beelden van inwoners van Chicago. Andere populaire dingen om hier te doen zijn het bijwonen van een optreden in het Jay Pritzker Pavilion, een openluchtconcertlocatie, en het bezoeken van Lurie Garden, dat het hele jaar door gratis toegankelijk is voor het publiek.

Dit deel van de stad, dat dicht bij veel van de belangrijkste attracties en geweldige winkels ligt, is een handige plek om jezelf te vestigen. Zo zit je op een centraal punt waar je ook snel gebruik kunt maken van het openbaar vervoer.

Wandel rond Navy Pier

De Navy Pier werd oorspronkelijk geopend in 1916 als amusementsgebied en scheepvaartfaciliteit, maar is nu een van de populairste toeristische attracties van Chicago. Tegenwoordig bestaat de Navy Pier uit 50 hectare aan tuinen, attracties, winkels, restaurants, concertzalen en parken. Er is een 15 meter hoog reuzenrad en een historische carrousel in Navy Pier Park.

Bezoekers kunnen ook een film kijken in het 3D Imax Theatre, acteurs de klassiekers zien spelen in het Chicago Shakespeare Theatre of Crystal Gardens bezoeken, een botanische tuin van één hectare en zes verdiepingen. Hier bevindt zich ook het Chicago Children’s Museum. De Pier organiseert het hele jaar door festiviteiten, waaronder het Chicago Festival in augustus. Cruiseschepen vertrekken vanaf hier op verschillende sightseeing-excursies.

Reik naar de sterren in het Adler Planetarium

Het Adler Planetarium gaat verder dan wat de meeste kinderen tijdens schoolreisjes kunnen bezoeken, en alle leeftijden zullen de shows en uitgebreide tentoonstellingen waarderen die het te bieden heeft. De Adler is er trots op het eerste planetarium op het westelijk halfrond te zijn, gebouwd in 1930 aan de oever van Lake Michigan.

Het planetarium herbergt twee koepeltheaters, die een verscheidenheid aan shows bieden, waaronder verkenning van de nachtelijke hemel van Chicago, het zonnestelsel en de maan. Er is ook een uitgebreide reeks tentoonstellingen die onderwerpen onderzoeken, waaronder het leven op andere werelden, meteoren en meteorieten, verkenning van de ruimte, de geschiedenis van de wetenschappelijke discipline, en zelfs de geschiedenis van astrologie.

Er zijn ook verschillende tentoonstellingen gewijd aan de prestaties van gemarginaliseerde groepen, waaronder vrouwelijke, Latin- en LGBTQ-astronomen. Er is een uitstekende tentoonstelling die kijkt naar het belang van de bijdragen van islamitische astronomen en hoe hun studies het geloof en de wereld beïnvloedden. Daarnaast zijn er verzamelingen artefacten uit het verleden van astronomen, waaronder veel antieke en oude zonnewijzers, evenals telescopen.

Zorg ervoor dat u tijdens uw bezoek voldoende tijd overhoudt voor de Skyline Walk langs de rand van het gebouw, de beste plek om foto’s van de skyline van de stad te maken.

Museum van Wetenschap en Industrie

Aan de noordkant van Jackson Park is het Museum of Science and Industry, opgericht in 1933, en misschien wel het meest indrukwekkende museum in Chicago. Het is gewijd aan de toepassing van natuurwetten in technologische en industriële ontwikkeling.

Het museum wordt beschouwd als de eerste in de VS die het idee van “hands-on” exposities opneemt. Bezoekers worden aangemoedigd om te communiceren met honderden exposities. De MSI biedt permanente en wisselende tentoonstellingen, evenals een OMNIMAX-theater.